Što rat čini (s) nama? Što mi činimo s ratom?

Što rat čini (s) nama? Što mi činimo s ratom? - laureati mirovne Nagrade „Krunoslav Sukić“ razgovaraju o aktualnim odgovorima i prijeporima oko tih odgovora mirovno opredijeljenih aktera civilnoga društva koji zrcale i širu sliku utjecaja okrutne eskalacije nasilja i rata u Izraelu i Gazi na nas i na svijet.

ŠTO JE VEĆE NASILJE KOJE NAS POGAĐA, TO SMO VEĆI MI, KADA SE ODREKNEMO OSVETE

Promatralište nenasilja je udruga humanista, univerzalista  koja doprinosi stvaranju nove kulture za koju su svi oblici nasilja neprihvatljivi / odvratni...

Gaza, Izrael, mir

BAŠ SADA, UNATOČ SVEMU, POTICAJ VJERNIKA ZA MIR

U nemoći pred nagomilavanjem nasilja borimo se da ne ostanemo bez riječi. Dižemo svoj glas i preklinjemo: pokrenite se za mir, učite prezirati rat.

DIJALOŠKI FORUM Ustanove „Politike nenasilja“

DIJALOŠKI FORUM Ustanove „Politike nenasilja“ je organizirani razgovor osoba različitih, možda i sasvim suprotnih pogleda na određenu temu, koji ima svoju strukturu i moderatora/icu procesa. Oni pomažu sudionicima da ostanu usredotočeni na temu uz nenasilan način međusobnog ophođenja.

Politike lokalnog mirotvorstva

Projekt „Politike lokalnog mirotvorstva“ imao je za cilj nadopuniti prazninu u razumijevanju koncepta nenasilja i mirotvorstva u (lokalnoj) politici „iznutra”, sa aspekta političkih aktivista i uzimajući u obzir njihovo iskustvo. Istraživanjem smo htjeli saznati na koji način politički aktivisti gledaju na povezanost između politike lokalnog mirotvorstva i razvoja zajednice, te političkog legitimiteta lokalnih vlasti. Također nas je zanimalo uočavaju li načine na koje politike lokalnoga mirotvorstva mogu pridonijeti većoj uključenosti građana i jačanju povjerenja, uzajamnosti i brige o drugima.

„Politike lokalnog mirotvorstva“

Projekt „Politike lokalnog mirotvorstva“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Akcija zaklade Renovabis „Blago mirotvorcima“

Ana i Otto Raffai na akciji zaklade Renovabis

RAFFAI: PRIGOVOR SAVJESTI NE SMIJE BITI NORMA - ONDA VJERA POSTAJE IDEOLOGIJA

U Novom danu gostovala je Ana Raffai, katolička teologinja i mirovna aktivistkinja.

Međunarodni dan nenasilja 2.10.2018.

Inicijativa RAND (Regionalna adresa za nenasilno djelovanje) također je obilježila Međunarodni dan nenasilja performansom ispred Zagrebačke katedrale, gdje su u 'krugu šutnje' stajali sat vremena.

Kontakt

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
+385 1 205 86 96

 

Plehanska ul.2
10360 SESVETE
HRVATSKA
 
Bankovni podaci
Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN. HR4124840081102028542 SWIFT code: RZBHHR2X 

 

Prati nas